IC€

Ponudba tujih podjetij

KAJ JE PONUDBA TUJIH PODJETIJ ?

Ponudba tujih podjetij je oblika mednarodnih poslovnih priložnosti malih in srednje velikih podjetij na trgu Evropske unije, centralne in vzhodne Evrope ter mediteranskih državah.

Omogoča vam, da preko široke mreže Evropskih podjetniških centrov sklenete finančno, tehnično ali prodajno mednarodno poslovno sodelovanje.
  • preko finančnega poslovnega sodelovanja lahko ustanovite podjetje, najdete partnerje za skupna vlaganja in podobno,
  • prodajno poslovno sodelovanje pa vam omogoča distribucijo, marketing, pomoč pri prodaji, prodajo opreme in drugo.

KAKO DELUJE:

V mreži Evropskih podjetniških centrov v Sloveniji dnevno spremljamo ponudbe in povpraševanja tujih podjetih, ki jih tedensko objavljamo na naših spletnih straneh, v glasilu EEN Novice, v raznih lokalnih glasilih in v poslovnih časopisih kot sta npr. Finance in Obrtnik. Mreža Evropskih podjetniških centrov v Sloveniji vas obvesti o morebitnih zainteresiranih tujih podjetjih - vaših potencialnih poslovnih partnerjih. 

Na Vašo željo vam posredujemo objavljene naslove podjetij iz tujine, ki iščejo poslovno sodelovanje s slovenskimi podjetji. V ta namen je potrebno izpolniti naslednji obrazec: 

Obrazec za pridobitev kontaktnih informacij tujih podjetij 
 


Aktualna ponudba:

BRNL20190516001 Nizozemska oblikovalka izdelkov, je specializirana za izdelavo zložljivih struktur in tekstilnih izdelkov. V zadnjih letih se je posvečala številnim projektom, od pohištva do modnega oblikovanja. Njeni končni izdelki so oblikovani minimalistično in vsebujejo izrazit osebni pečat. Pri oblikovanju se naslanja na tehniko, za katero je značilna kombinirana uporaba tekstilnih materialov s tehniko zlaganja. Išče se poslovna partnerstva na podlagi sporazuma o proizvodnji.

BRPL20190510002 Podjetje iz vzhodne Poljske je priznan proizvajalec papirne/kartonske embalaže, še zlasti kartonskih škatel/zbiralnikov za shranjevanje dokumentov. Podjetje išče kvalitetne kartone in papir za proizvodne namene. Poslovno sodelovanje je možno v obliki sporazuma o proizvodnji ali v obliki pogodbe o ponudbi, pri čemer ima prva opcija prednost pred drugo.

BRDE20190625001 Nemški oblikovalec nakita in oblikovalec notranjih prostorov želi skleniti pogodbo z dobavitelji ali distributerji s ciljem diverzifikacije ponudbe ročno izdelanega modnega nakita. Ključni element nakita-izdelkov je uporaba metode pletenja, ki je prepoznavna v vseh končnih izdelkih. Podjetnik išče nove dobavitelje, ki ponujajo okraske in posamične dele za oblikovanje nakita ter za njegovo proizvodnjo. Možnost naročil v nizkih/omejenih nakladah.

BRUK20190424001 Britansko podjetje, ponuja komercialne zastopniške storitve farmacevtskim podjetjem, ki so aktivna na področju onkologije oziroma tistim, ki so specializirana za zdravljenje redkih bolezni. Iščejo podjetja, ki so zainteresirana za vstop na nove trge. Zdravila/farmacevtski produkti morajo biti potrjeni in pripravljeni za komercializacijo. Podjetje išče poslovne priložnosti na podlagi komercialnega zastopanja.

BRJP20190624001 Japonsko podjetje, ki se ukvarja s specializirano opremo na področju polprevodniške industrije, težke industrije in avtomobilske industrije, išče evropske dobavitelje za nove visokotehnološke proizvodnjo: avtomatiziranih sistemov za elektrolitsko poliranje, orodij za lasersko obdelavo in slikovnih elipsometrov. Japonska družba ima interes neposredno odkupiti patentirano tehnologijo z ekskluzivno distribucijsko licenco za japonski trg. Možna so poslovna partnerstva v obliki sporazumov o distribucijskih storitvah.

BOJP20190625001 Japonsko podjetje z dolgo tradicijo je aktivno v izdelavi komponent/delov za medicinsko opremo in za analitične instrumente. Podjetje se posveča zelo natančni izdelavi le-teh z uporabo lastnega laserja (on-site femtosecond laser).
Podjetje išče poslovne priložnosti z evropskimi partnerji za nadaljnji razvoj obstoječih dejavnosti v EU na podlagi pogodbe o distribucijskih storitvah ali poslovnega sporazuma.

BOUK20190619001 Britansko podjetje z več kot 50. letnimi izkušnjami v izdelavi klasičnih, cenovno dostopnih jadrnic iz GRP plastike cilja na širitev poslovne mreže na novih trgih, na svetovni ravni, zato išče zastopnike ali distributerje jadrnic, večjih klasičnih jaht in prikolic za jadrnice.

BOIT20190522002 Italijansko podjetje se ukvarja z načrtovanjem in izdelavo visoko kakovostnih in inovativnih jadrnic. Podjetje išče evropske zastopnike na podlagi sporazuma o distribucijskih storitvah.

BORU20190610001 Rusko podjetje, ki razvija in proizvaja LED svetilke za ulično razsvetljavo, razsvetljavo industrijskih prostorov in notranje prostore, išče poslovne partnerje na podlagi distribucijskih storitev ali pogodbe o proizvodnji.

BOAM20190620001 Armensko podjetje proizvaja suho bio sadje. Proizvodnja podjetja je že dobro utečena na lokalni ravni in je dobro zastopana tudi na ruskem trgu. Podjetje želi razširiti prodajo na novih trgih. Ponuja možnost sklenitve pogodb o distribucijskih storitvah ali sporazuma o proizvodnji.

BRPL20190610001 Poljsko podjetje, specializirano v distribuciji prezračevalnih in klimatskih sistemov, ki ima izkušnje v industriji in razpolaga s širokim portfeljem strank, ponuja svoje storitve kot distributer in zastopnik proizvajalcev in dobaviteljev prezračevalnih in klimatskih sistemov: ventilatorjev, ventilacijskih komponent, ogrevalnih sistemov, klimatskih naprav in hladilnikov. Sodelovanje je na voljo v obliki distribucije ali komercialnega sporazuma.

BRFR20190613001 Francoski distributer steklenih izdelkov, ki so v rabi kot zbiralne posode za trdna in tekoča živila, išče nove dobavitelje steklenih kozarcev (z ali brez zamaškov) ter steklenic. Podjetje obenem ponuja storitve v vlogi distributerja, na podlagi pogodbe za distribucijske storitve.

BRRO20190607001 Romunsko podjetje je specializirano v proizvodnji ročno izdelanih kozmetičnih izdelkov izdelanih z uporabo aktivnih naravnih sestavin. Izdelki so v prodaji v steklenih posodah različnih velikosti. Podjetje išče priložnosti za mreženje z mednarodnimi poslovnimi partnerji, ki lahko dobavljajo steklene kozmetične posode. Sodelovanje s partnerji lahko poteka v obliki pogodbe o proizvodnji.

BOUK20190510001 Britansko MSP s specifičnim strokovnim znanjem s področja razvoja informacijskih sistemov za spremljanje in upravljanje avtomatiziranih proizvodnih in skladiščnih procesov išče nove poslovne možnosti na trgu. Cilja na sodelovanje s podjetji, ki uporabljajo avtomatizirane proizvodne in skladiščne procese, in jim nuditi sistem MSP s partnerstvi na podlagi pogodbe o zunanjem izvajanju.

BOHU20190613001 Madžarsko podjetje, ki izdeluje kakovostna okna, vrata, garažna vrata in senčila, želi razširiti poslovno mrežo v tujini. Podjetje išče distributerje lastnih izdelkov in vodje projektov, konstruktorje, oblikovalce, ki bi bili zainteresirani za uporabo izdelkov podjetja. Išče se poslovne priložnosti z možnostjo sklepanja pogodb za distribucijske storitve oziroma za pod-izvajanje storitev.

BODE20190602001 Hitro rastoče nemško podjetje ponuja rešitve za neomejeno sodelovanje/dostop na srečanjih prek uporabe virtualne resničnosti. S temi rešitvami lahko oddaljene delovne skupine stopijo v stik za oblikovanje novih izdelkov s pomočjo 3D-CAD modelov, objavljajo zapiske in načrte v virtualnih tabelah ali se dogovarjajo glede obstoječe dokumentacije, kot npr. datoteke PDF in v drugih formatih, vključno s številnimi uporabnimi funkcijami. Podjetje išče partnerstva v obliki sklepanja komercialnih pogodb.

BOIT20180611002 Italijansko podjetje se osredotoča na proizvodnjo delov za kovinske cevi, rešitve, ki so primerne za kovinske cevi, in specifičnih deformacij cevi. Podjetje ima izkušnje s številnimi različnimi tipologijami obdelave cevi v različnih sektorjih. Podjetje išče tuje komercialne agente in proizvajalce za komercialne sporazume o zastopanju ter sporazume za proizvodnjo.

BOIL20180819001 Izraelsko MSP, ki je specializirano za razvoj in proizvodnjo edinstvenih rešitev za konzervanse, ponuja patentirane izdelke za osebno nego, kot so nega kože, las, ustna nega, ter za kozmetiko. Paleta izdelkov vključuje naravne in organske sisteme ter take, ki so primerljivi naravnim. Podjetje išče distribucijske priložnosti na trgih v razvoju in / ali sporazume za skupna vlaganja/skupne poslovne podvige.

BOSK20190603001 Inovativno slovaško podjetje, ki je aktivno na področju razvoja in proizvodnje 3D tiskalnikov, išče distributerje lastnih 3D tiskalnikov, še zlasti največjega tiskalnika s tiskarskim volumnom kubičnega metra. Slovaški proizvajalec lahko ponudi svoje strokovno znanje in izkušnje v 3D tiskanju in razvoju 3D tiskalnikov na podlagi pogodbe o distribucijskih storitvah.

BOES20190612001 Špansko start-up podjetje, aktivno na področju biotehnoloških storitev, ki so uporabne v veterinarskih službah, v agroživilskem sektorju in za živinorejo, ponuja visoko strokovne storitve pri izvajanju najsodobnejših laboratorijskih testiranj molekularnih genetskih lastnosti. Poslužuje se dinamičnega pristopa, prikrojenega specifičnim potrebam. Podjetje išče komercialne zastopnike za podjetja, ki so aktivna na področju veterinarskih in biotehnoloških storitev, in hkrati priložnosti za sklepanje sporazumov o zunanjem izvajanju v sklopu agroživilske in živinorejske industrije.

BRDE20190621001 Podjetje srednje velikosti s sedežem v vzhodni Nemčiji, išče poslovne partnerje, ki so aktivni na raznih področjih industrije za notranje pohištvo/opremo. Podjetje išče podizvajalce za podporo pri razvoju projektov širom po Evropi in za zagotavljanje visoke kakovosti proizvodov. Podjetje zaposluje 320 oseb.

BRDK20190708001 Družinsko podjetje na Danskem je zasnovalo kolekcijo ovratnic in drugih dodatkov za pse, proizvedenih iz najlona/bombaža. Podjetje išče proizvajalca, ki bi zanje izdeloval omenjene izdelke in bi poskrbel tudi za nabavo ustreznih materialov.

BRRO20190603001 Podjetje s sedežem v Romuniji se ukvarja s prodajo hrane, pijač in tobačnih izdelkov na drobno na stojnicah in na trgih. Še posebej je specializirano za trgovino s čokoladnimi izdelki. Cilja na širšo diverzifikacijo poslovanja in obstoječe ponudbe, s čimer želi postati franšiza na področju sladkih izdelkov, sladoleda, peciva in kave, ki jih lahko zastopa ali trži na domačem trgu, da bi na ta način razširilo svojo obstoječo ponudbo izdelkov.

BOHU20190530001 Madžarsko MSP izdeluje prenosno, modularno opremo za zdravstveno industrijo (ležalnike, sedeže, zdravstveno opremo in dele pohištva). Podjetje, ki je specializirano tudi v maloprodaji omenjene opreme, išče trgovske posrednike (distributerje, poslovne agente) v državah Evropske unije.

BOHU20190520001 Madžarsko MSP izdeluje prenosno, modularno opremo za fitnes, wellness, lepotno industrijo in za trg športne opreme (naprave za fitnes, oprema za vadbo). Podjetje je specializirano tudi v maloprodaji navedene opreme. Išče komercialne posrednike z možnostjo pogodbe za distribucijske storitve oz. pogodbe za komercialno zastopanje v evropskih državah.

BOUA20190622001 Ukrajinsko podjetje, ki je aktivno na področju strojegradnje, išče tuje partnerje z namenom razvoja lastne prodajne mreže. Podjetje je specializirano v proizvodnji kmetijskih strojev. Glavni proizvod podjetja je trda glava za kosilnice. Družbo zanima sodelovanje z distributerji/prodajalci kmetijskih strojev z možnostjo dogovora o distribucijskih storitvah.

BOMD20190305001 Moldavsko podjetje, ustanovljeno leta 2002, ponuja široko ponudbo piškotov: vaflje, posebne puhaste piškotke, glazirane čokoladne izdelke in razne vrste ostalih piškotov. Na podlagi sporazuma o distribucijskih storitvah podjetje cilja na prodajo svojih izdelkov kjerkoli širom po svetu.

BOTR20190612001 Turško podjetje, ki je specializirano za kakovostno izdelavo suhega sadja in zelenjave, uporablja lastno patentirano tehniko za sušenje sadja in zelenjave, ki omogoča ohranitev naravnega okusa, hranil in vitaminov. Izdelki podjetja ne vsebujejo glutena, oreščkov, alergenov. So brez dodatkov, dodatnega sladkorja, barvil ter brez konzervansov. Podjetje ponuja pogodbo za distribucijske storitve oziroma pogodbo za trgovsko zastopanje.

BOPL20190618001 Poljsko podjetje, ki ima vzpostavljeno sodelovanje z eno izmed največjih poljskih tovarn motorjev, in ki ponuja tovarniško obnovljene avtomobilske motorje za znamke Lublin, Gaz, Honker, Uaz in Aro, išče distributerje na področju avtomobilske industrije.

BOPL20190612001 Poljsko podjetje, ki se ukvarja s predelavo kovin in z izdelavo kovinskih delov, ponuja pogodbo o proizvodnji ali podizvajanju podjetjem, ki delujejo na različnih področjih industrije, trgovine in storitev. Podjetje išče nove partnerje iz Evropske unije zaradi potrebe po nadaljnjem razvoju.

BORO20190621003 Romunsko podjetje, ki je specializirano za zagotavljanje rešitev za razvoj programske opreme (»nearshore«), išče poslovne partnerje s ciljem razvoja trga prek pogodb o komercialnem zastopanju ali zunanjem izvajanju. Storitve zajemajo celoten razvojni proces: načrtovanje, oblikovanje, izvajanje, testiranje in dokumentiranje, uvajanje (»deployment«) in vzdrževanje.

BRMT20190725001 Podjetje iz Malte upravlja, promovira, prodaja in trži široko in raznoliko ponudbo farmacevtskih izdelkov, medicinskih pripomočkov, medicinskega potrošnega materiala, generičnih zdravil, prehranskih dopolnil, preparatov za injekcije in cepljenja. Podjetje ponuja možnost mreženja proizvajalcem v tej industriji, in bi delovalo v vlogi tržnega agenta ali distributerja.

BRBG20190723001 Bolgarsko podjetje, specializirano v reciklaži odpadne plastike, išče nove dobavitelje iz držav Evropske unije. Podjetje ponuja dobaviteljem priložnost za poslovne dogovore.

BRFR20190722001 Francosko podjetje skrbi za načrtovanje, urejanje in trženje opreme za zaščito in varnost zaposlenih, ki delujejo v rizičnem/nevarnem delovnem okolju. Išče partnerje / dobavitelje (proizvajalce, distributerje) mask za zaščito dihal s tehničnimi posebnostmi, ki bi bili pripravljeni sodelovati na podlagi sporazuma o distribucijskih storitvah. Priložnost za poslovno partnerstvo je namenjena podjetjem iz raznoraznih držav.

BODE20190617001 Nemško podjetje je izumilo učinkovito in poceni rešitev za izločanje olj, maščob in drugih dragocenih sestavin za povečanje koristi od upravljanja tokov industrijskih odpadkov in materialov iz biomase. V tej fazi mora inovativno tehnologijo posodobiti z elementi za obdelavo parametrov in izboljšavo obstoječe tehnike. Ustreznim organizacijam/ustanovam, ki delujejo v okviru verige biomas, se ponuja prodaja podjetja na podlagi pogodbe o prevzemu (acquisition agreement).

BOES20190710002 Špansko proizvodno podjetje je razvilo tehnološko rešitev, ki omogoča izboljšave na področju energetske učinkovitosti in na ravni zmanjšanja emisij pri kopenskih vozilih, vodnih vozilih in na raznoraznih vrstah strojev.
Tehnološka rešitev temelji na priključitvi posebne naprave v cev za pretok goriva, ki se nahaja na motorju. Naprava vsebuje notranji mineralni reagent, ki proizvaja kemijsko reakcijo in izboljšuje celoten proces izgorevanja. Tehnološka novost omogoča izboljšanje energetske učinkovitosti in zmanjšanje emisij. Podjetje išče mednarodne distributerje.

BOMK20190618002 Makedonsko podjetje je specializirano za proizvodnjo surovih kozmetičnih izdelkov, kot so kreme primerne za obraz in telo, pilingi, olja, čistila, mila in šamponi za telo. Vsi izdelki imajo triletni rok uporabe in so brez konzervansov, izdelani so brez segrevanja in vsebujejo več mineralov in vitaminov kot ostali naravni kozmetični izdelki. Podjetje išče komercialne zastopnike v okviru dogovora o distribucijskih storitvah oz. komercialnih storitvah.

BOUK20190723001 Britansko podjetje s sedežem na severu Škotske načrtuje in trži pripomočke/dodatke za mobilno tehnologijo, ki je v rabi na motornih vozilih in na kolesih. Podjetje ima že dobro utečeno mednarodno prodajo, a kljub temu cilja na dodatno širitev na trgu in s tem namenom želi imenovati zastopnika, s katerim bi sodelovalo na podlagi dogovora o komercialnem zastopstvu. Priložnost za sodelovanje je možna tudi v obliki dogovora o distribuciji.

BOJP20190716001 Japonsko podjetje, ki se zavzema za okolje, je razvilo nabor tekstilnih produktov, ki so izdelani z najnižjim možnim negativnim učinkom na okolje. Ponudba izdelkov sega od brisač in posteljnega perila do šalov in otroških oblačil.
Prek povečanega zanimanja evropskih potrošnikov za tovrstne izdelke se želi podjetje vključiti v evropske trge. Z ustreznim partnerjem, ki ima sorodna etična načela, bosta sklenila dogovor o distribuciji oziroma dogovor o komercialnem zastopstvu.

BOSG20190603002 Singapursko proizvodno podjetje je aktivno na področju oblikovanja in izdelave kalupov, injekcijskega brizganja in upravljanja povezanih procesov, kot so barvanje z brizganjem, natančno lasersko jedkanje, tiskanje oz. tiskanje na panojih. Želi poiskati potencialne poslovne partnerje v evropskih državah na podlagi dogovorov o proizvodnih sporazumih za prodor na evropski trg z lastnimi izdelki in storitvami.

BODE20190523001 Nemško MSP je izumilo srebrno prevleko, ki vsebuje antibakterijske lastnosti. Gre za patentiran sistem "made in Germany", ki se ga da ustrezno namestiti v zbiralnike in rezervoarje za pitno vodo, v tehničnih vodnih napeljavah ter v ustreznih sistemih za shranjevanje ali prevoz tekočin. Zaradi omenjenih razlogov je ta izdelek še posebej zanimiv za podjetja, ki želijo pitno vodo, industrijsko prečiščeno vodo in predelano vodo zaščititi pred biološkim onesnaževanjem/kontaminacijo. Podjetje ponuja priložnosti za sklepanje dogovorov o zastopanju, distribuciji ter možnost »joint venture« pogodbe.


Za pridobitev kontaktnih podatkov se obrnite na eno izmed institucij:

- Mariborska razvojna agencija, Enterprise Europe Network - Slovenija, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor, kontaktna oseba: Jolanda Damiš Polanc, elektronski naslov: jolanda.damis@mra.si, een@mra.si, tel: 02/333-13-07.

- Gospodarska zbornica Slovenije , Enterprise Europe Network - Slovenija, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, kontaktna oseba: Petra Arzenšek, tel.: 01/589 81 56, fax: 01/589 82 00, elektronski naslov: petra.arzensek@gzs.si

- Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Enterprise Europe Network – Slovenija, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana, kontaktna oseba: Edina Zejnić, tel.: 01/583 08 10, fax: 01/505 43 73, elektronski naslov: edina.zejnic@ozs.si 

- Univerza na Primorskem, Enterprise Europe Network – Slovenija, Čevljarska 27, SI-6000 Koper, kontaktna oseba: Sebastjan Rosa, tel:. 05/663 77 87, elektronski naslov: sebastjan.rosa@upr.si.

 

 

Domov E-mail