IC€

Panel Avtomatizacija in digitalizacije v prometnem sektorju

Prevozna mala in srednje velika podjetja vabljena, da izpolnite vprašalnik in sodelujete v preučevanju ukrepov in smernic na področju avtomatizacije in digitalizacije v prometnem sektorju.

Evropska komisija namreč preučuje ukrepe politike in priporočila za pomoč delovni sili pri prehodu na avtomatizacijo in digitalizacijo v prometnem sektorju

Socialna razsežnost prehoda na avtomatizacijo in digitalizacijo v prometu bo vključevala spremembe na področju delovne sile v prometnem sektorju.

Čeprav sta točna hitrost in obseg avtomatizacije in digitalizacije v prometu nejasna (ocene o tem, koliko delovnih mest ali nalog bo v prihodnje postalo odvečnih, pa zelo različne), morajo podjetja načrtovati in biti pripravljena, da se bodo lahko soočila s prihodnjimi izzivi ter zagotovila nemoten prehod.

Ker so številna prevozna podjetja MSP, je namen te posebne raziskave preučiti njihove potrebe po smernicah in ukrepih politike, da bi jih podprli pri prehodu na avtomatizacijo in digitalizacijo.

Vabljeni, da podate svoje odgovore ter nam izpolnjen pripet vprašalnik vrnete preko e-pošte, na naslov: jolanda.damis@mra.si.

 

 

 

Domov E-mail