IC€

Gastro – S d.o.o.

S pomočjo Enterprise Europe Network do distribucijske pogodbe

Gastro-S d.o.o. je podjetje, ki se ukvarja z distribucijo malega inventarja na področju  gostinstva (cateringa) za različne institucije (šole, vrtci itd.).  Podjetje ima veliko dobrih referenc, ki si jih je pridobilo z leti poslovanja in prodaja svoje izdelke v več kot 1200 ustanovah v Sloveniji.

Slovensko podjetje je kot naročnik na elektronske novice Enterprise Europe Network s strani Mariborske razvojne agencije mesečno prejemalo ponudbe in povpraševanja tujih podjetij. Med slednjimi je našlo zanimivo ponudbo slovaškega podjetja GASTRO-HAAL s.r.o., proizvajalca kuhinjske opreme za profesionalne kuhinje, predvsem na področju toplotne obdelave servirane hrane, ki je iskalo distributerja za širitev svojega prodajnega trga. Slovensko podjetje se je preko Enterprise Europe Network s pomočjo obrazca predstavil slovaškemu podjetju in tako izrazil interes za sodelovanje.

S pomočjo sodelavcev Enterprise Europe Network sta podjetji navezali stik, slovensko podjetje pa je kmalu zatem obiskalo slovaško podjetje.  Podjetji sta sklenili poslovno sodelovanje v obliki distribucijske pogodbe za Slovenijo. 

Domov E-mail