IC€

Ageapol d.o.o.

S pomočjo Enterprise Europe Network do zastopniške pogodbe

Slovensko podjetje Ageapol d.o.o. je majhno in inovativno podjetje, ki posluje od leta 1992. Ukvarja se predvsem z dvema osrednjima programoma: z namakalnimi sistemi in s pokrivanjem prostorov. Njihov prodajni asortima zajema: namakalne sisteme, rastlinjake, črpališča, čiščenje vode, fontane, mrežnike, protitočno zaščito, ostale pokrite prostore.

Mariborska razvojna agencija - Enterprise Europe Network je avgusta 2016, v okviru mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Gornji Radgoni organizirala kooperacijsko srečanje “MEET4BUSINESS” Agra 2016, o katerem je informirala in vabila slovenska podjetja s področja prehrane in kmetijstva. Ker je podjetje Ageapol d.o.o. želelo razširiti svoj prodajni asortima z novimi, inovativnimi izdelki in je iskalo poslovne partnerje iz tujine, se je na srečanje prijavilo. Podjetje Ageapol d.o.o. je lahko preko spletnega kataloga že pred samim dogodkom pregledalo profile ter ponudbe in povpraševanja prijavljenih podjetij ter si vnaprej rezerviralo sestanke z izbranimi podjetji. Na dogodku so se z izbranimi podjetji sestali na individualnih sestankih, po vnaprej pripravljenem urniku.
Na kooperacijskem srečanju je podjetje Ageapol d.o.o. izvedlo sestanek tudi s potencialnim poslovnim partnerjem, švedskim podjetjem AMA Laser AB, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo laserskih instrumentov in naprav za  gradbeno in kmetijsko industrijo in je specializirano za linijske laserje v kmetijstvu. Podjetji sta našli skupni interes in se pričeli dogovarjati o poslovnem sodelovanju.  
 
Kmalu po kooperacijskem srečanju sta podjetji sklenili poslovno sodelovanje v obliki zastopniške pogodbe. Ageapol d.o.o. je tako postal zastopnik za produkte podjetja AMA Laser AB v Sloveniji. 

 

Domov E-mail