IC€

CTEMAlp (Continuity of Traditional Enterprises in Mountain Alpine Space areas)

Nosilec projekta: Veneto Innovazione
Slovenski nosilec projekta: Območna obrtna zbornica Maribor
Člani projektne skupine MRA: Vladimir Rudl, Jasna Mak
Partnerji: 10 partnerjev iz Italije, Avstrije, Nemčije, Francije, Švice in Slovenije (OOZ Maribor/MRA kot lokalni partner-podizvajalec)

Trajanje projekta:
januar 2016 – december 2018
Vrednost projekta: MRA: letno 20.000,00 EUR / stroški dela
Razpis: Alpski prostor - prioriteta 1 – Inovativni alpski prostor (delež financiranja: 100%)

Kratek opis projekta in načrtovanih aktivnosti:

Območna obrtno podjetniška zbornica Maribor je v sodelovanju z Mariborsko razvojno agencijo,vodilnim partnerjem Združenjem zbornic iz regije Veneto (Italija) ter sedmimi zbornicami iz Avstrije, Nemčije, Švice, Francije in Italije uspešno kandidirala s projektom CTEMAlp na razpisu evropskega programa Alpski prostor. S sofinanciranje projekta želimo prvenstveno izpopolnitvi storitve zbornice na področju prenosa lastništva podjetij, ki bodo poleg formalno-pravnega svetovanja članom zbornice pomenili tudi vzpostavitev spletne platforme s ponudbo podjetij, ki jih želijo lastniki prenesti in svetovanjem pri iskanju interesentov za nakup. Sama platforma bo povezana tudi z delovanjem strani InvestPodravje.
Aktivnosti projekta so se pričele izvajati v začetku leta 2016 in bodo trajale do decembra 2018. V tem času bo OOZ Maribor skupaj z Mariborsko razvojno agencijo sodelovala pri organizaciji delavnic za zainteresirane podjetnike/obrtnike, promociji storitev transferja podjetij, vzpostavitvi skupne platforme za transfer podjetij na mednarodnem nivoju, organizaciji 12 info točk za vključevanje podjetij (kupci / prodajalci), izvedbi praktičnih primerov prenosa podjetij in pripravi skupnega dokumenta - stališč za oblikovalce politik na EU in nacionalnem nivoju. Kot opazovalec bo v projektu sodelovalo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

Domov E-mail