IC€

Casa Domo

Dieters je majhno družinsko podjetje, ki se ukvarja z izdelavo igrač, še posebej s poučnimi igračami, in se nahaja v južnonemškem mestu Tübingen.

Sanje o širitvi

V želji da razširijo svojo ponudbo na konkurenčnem trgu igrač, so pri Dieters-u potrebovali visoko kvalitetne lesene dele za izdelavo igrač. Zavedali so se, da je Vzhodna Evropa blizu in da nudi surove materiale in strokovno znanje, ki ga podjetje potrebuje, zato so nameravali poiskati ustreznega dobavitelja v eni od držav.

Na tej točki so se pri Dieters-u obrnili na Katrin Glaser z lokalne Evropske podjetniške mreže na Gospodarski zbornici (IHK) v Reutlingenu. Ker so del ene največjih svetovnih mrež, ki nudijo podporo malim in srednje velikim podjetjem z mednarodnimi ambicijami, je lahko Katrin preko osebnih kontaktov in obsežnega tehnološkega ozaveščanja zagotovila, da je Dieters-ov profil dosegel ustrezne potencialne dobavitelje.

Slovenski dobavitelji

Po tem, ko so preučili več zainteresiranih strani, so se na podjetju Dieters odločili, da bo idealen dobavitelj slovenski proizvajalec lesenih izdelkov, in sicer podjetje Casa Domo, ki se je prav tako obrnilo na lokalno mrežo EEN na Mariborski razvojni agenciji (MRA), da bi jim pomagala pri širitvi. Na tem mestu je strokovna sodelavka Jolanda Damiš takoj prepoznala potencialno partnerstvo in je poskrbela za to, da se je podjetje Casa Domo povezalo s podjetjem Dieters.

Kmalu za tem sta se podjetji odločili za sodelovanje.

Natali Stein iz podjetja Dieters pravi, da je zelo hvaležna Evropski podjetniški mreži, ki je povezala podjetji. Tako pravi: "Hvala Evropski podjetniški mreži, s pomočjo katere smo lahko našli partnerja, ki nam je pomagal povečati našo konkurenčnost."

Primož Gršič iz podjetja Casa Domo je prav tako zadovoljen in pravi: "S pomočjo Evropske podjetniške mreže smo zlahka vzpostavili kontakt z nemškim podjetjem in razširili svojo dejavnost."

Več na: http://een.ec.europa.eu/success-stories/real-life-toy-story#sthash.vs4LG1hS.dpuf

Domov E-mail