IC€

Pioter d.o.o.

20.12.2012

Sodelovanje partnerjev mreže Enterprise Europe Network doprineslo k sklenitvi mednarodnega tehnološkega sodelovanja slovenskega podjetja Pioter d.o.o. z avstrijskim proizvajalcem infrardečih ogrevalnih sistemov

Podjetje PIOTER sončna energija d.o.o., ki se ukvarja z izdelavo sončnih elektrarn po sistemu »Ključe v roke«, je redna stranka Enterprise Europe Network (EEN), ki s strani Mariborske razvojne agencije tedensko prejema borzo ponudbe tujih podjetij, mesečne elektronske novice EEN ter informacije o aktualnih kooperacijskih srečanjih mreže EEN s področja fotovoltaike, energijsko učinkovite gradnje, inteligentne energije itd.  Med poslanimi informacijami Pioter d.o.o. velikokrat najde zanimive profile tujih podjetij ter zaprosi za njihove kontaktne podatke ali v paleti dogodkov EEN prepozna tiste, ki bi lahko koristili navezovanju poslovnih in tehnoloških partnerstev s tujimi podjetji. Za udeležbo zanimivo se je za podjetje Pioter d.o.o. izkazalo tudi kooperacijsko srečanje »Energy-efficient Construction«, ki je potekalo 2. februarja 2012 v avstrijskem Gradcu, saj je podjetje na tem dogodku preko slovenskih in avstrijskih partnerjev mreže EEN navezalo stik in kasneje tehnološko sodelovanje z avstrijskim izdelovalcem infrardečih ogrevalnih sistemov.

Mariborska razvojna agencija je kot slovenski so-organizator pri izvedbi kooperacijskega srečanja Energy-efficient Construction o dogodku informirala slovenska podjetja, ki so izrazila interes za obveščanje o dogodkih s področja trajnostne gradnje, inteligentne energije, fotovoltaike itd. Podjetju Pioter, sončna energija d.o.o. se je informacija zdela zanimiva in se je s pomočjo EEN / MRA prijavilo na srečanje ter  oddalo profil podjetja s povpraševanjem po inovativnih rešitvah na področju fotovoltaičnih, izolacijskih in ogrevalnih produktov in si preko spletnega kataloga med ostalimi prijavljenimi podjetji vnaprej izbralo tista tuja podjetja, s katerimi se je želelo srečati na dogodku. Pri tem je podjetje bilo deležno podpore in pomoči s strani MRA, ki je pri avstrijskem partnerju EEN preveril, ali bi podjetje EasyTherm bilo primeren potencialni partner za Pioter d.o.o. Po pozitivni povratni informaciji je slovensko podjetje zaprosilo za srečanje z avstrijskim podjetjem.

Avstrijski partner EEN Österreichische Forschungsförderungsgesellschaft M.B.H. je o kooperacijskem srečanju informiral avstrijska podjetja, ki jih zanima področje trajnostne gradnje in inteligentne energije. Med drugim tudi avstrijskega proizvajalca infrardečih ogrevalnih sistemov, ki je izrazilo interes za sodelovanje na kooperacijskem srečanju z namenom iskanja partnerjev za tehnološka sodelovanja. Sodelavec Österreichische Forschungsförderungsgesellschaft M.B.H. je avstrijskemu podjetju pomagal pri registraciji ter izbiri podjetij za sestanke ter mu podrobneje predstavil slovensko podjetje Pioter sončna energija d.o.o. in predlagal potrditev sestanka z njimi.
S pomočjo slovenskih in avstrijskih sodelavcev EEN sta podjetji na kooperacijskem srečanju izvedli sestanek ter preučili možnosti sodelovanja in kasneje sklenili tudi tehnološko sodelovanje na področju fotovoltaičnih produktov.Domov E-mail