IC€

Gipo

13.11.2012

Preko aktivnosti mreže Enterprise Europe Network slovensko podjetje doseglo večjo prepoznavnost na švedskem trgu

Slovensko podjetje Gipo d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo energijsko učinkovitih kotlov na pelete, je s pomočjo aktivnosti mreže Enterprise Europe Network doseglo večjo prepoznavnost na švedskem trgu inteligentne energije in trajnostne gradnje.

Preko mreže Enterprise Europe Network je bilo pod okriljem sejma World Bioenergy konec maja 2012 v Jönköpingu na Švedskem organizirano kooperacijsko srečanje. Mariborska razvojna agencija / Enterprise Europe Network je kot slovenski so-organizator srečanja o dogodku informirala slovenska podjetja s področja bioenergije, inteligentne energije in trajnostne gradnje. Podjetju Gipo d.o.o. se je kooperacijsko srečanje zdelo zanimivo, saj so lahko preko sproti ažuriranega spletnega kataloga že pred samim dogodkom pregledali profile ter ponudbe in povpraševanja prijavljenih podjetij ter si preko spletne aplikacije vnaprej rezervirali sestanke z izbranimi podjetji. Nato so se na samem dogodku z izbranimi podjetji srečali na individualnih sestankih po vnaprej pripravljenem urniku na individualnih sestankih.

Na kooperacijskem srečanju je podjetje Gipo d.o.o. izvedlo sestanek tudi s potencialnim poslovnim partnerjem, švedskim podjetjem, ki preko spletnega portala in tiskanih revij informira ciljno skupino švedskih podjetij o aktualnih dogodkih s področja inteligentne energije in trajnostne gradnje. Slovensko podjetje je videlo priložnost, da predstavi svoje izdelke v tiskanih revijah in tako poveča prepoznavnost svojih produktov na švedskem trgu ter najde nove poslovne partnerje. Ideja je bila sprejemljiva za obe strani, zato sta podjetji sklenili poslovno sodelovanje.

V ciljno usmerjeni reviji za švedska podjetja, ki se ukvarjajo z inteligentno energijo in trajnostno gradnjo so bile objavljene  informacije o slovenskih energijsko učinkovitih kotlov na pelete. Objava članka o slovenskih proizvodih je vplivala na prepoznavnost slovenskega podjetja in njegovih proizvodov ter navezavo stikov z novimi potencialnimi poslovnimi partnerji. 


Domov E-mail