IC€

EDECON

 

 

 

EDECON – Priložnost za podjetja, ki želijo vpeljati eko-design v svojo proizvodnjo

 
Mariborska razvojna agencija v okviru Evropske podjetniške mreže sodeluje kot partner v projektu EDECON (EcoDEsign for the CONstruction industry – Eko-design v gradbeni industriji). Projekt financira Evropska komisija v okviru programa Specific Action. V projektu sodelujejo partnerji iz 6 evropskih držav: Danske, Velike Britanije, Španije, Nemčije, Estonije in Slovenije ter priznani Center za trajnostno oblikovanje (The Centre for Sustainable Design) iz Velike Britanije.
 
Cilj projekta je večje vključevanje eko-designa v gradbeno industrijo (okoljsko primerna zasnova v gradbeni industriji) in sektor gradbenih materialov skozi fazo oblikovanja in razvoja izdelkov in materialov za gradbeništvo, pa vse do same izgradnje objektov. Mariborska razvojna agencija bo skupaj s tujimi in domačimi zunanjimi strokovnjaki s področja okoljskega svetovanja izvedla brezplačne svetovalne storitve za večje število srednje-velikih in malih podjetij (SMP): obisk podjetij in revizijo stanja na področju eko-designa z osnovnimi priporočili za izvedbo eko-designa, ter za nekaj izbranih MSP zahtevnejše svetovalne storitve na področju eko-designa. V času trajanja projekta bodo organizirane tudi delavnice in konference za MSP (prva je predvidena v drugi polovici tega leta). Skupaj s partnerji in zunanjimi okoljskimi strokovnjaki bo oblikovana brošura z osnovnimi napotki podjetjem, kako vpeljati eko-design v svojo proizvodnjo.   
Vsa zainteresirana podjetja, ki bi želela sodelovati pri svetovanju na področju eko-designa vabimo, da nas kontaktirajo:
 
Mariborska razvojna agencija – EEN: ga. Natalija Bogdan, tel: 02/333 13 24 ali po e-pošti: natalija.bogdan@mra.si
 
Osnovne informacije o projektu:
 
Projekt: EDECON - EcoDEsign for the CONstruction industry
Program: Specific Action to promote eco-design by SME manufacturers
Partnerji v projektu: NorthDenmark EU-Office, European Information Service Centre LTD, Agencia Andaluza del Conocimiento, Handwerk International Baden-Württemberg, Estonian Chamber of Commerce and Industry in Mariborska razvojna agencija
Trajanje projekta: april 2013 – december 2014
 
Priloga 1: Vabilo
Priloga 2: Prijavnica
Priloga 3. Priročnik za mala in srednje velika podjetja
Priloga 4: Brošura
 

 

Domov E-mail