IC€

Ponudba tujih podjetij

KAJ JE PONUDBA TUJIH PODJETIJ ?

Ponudba tujih podjetij je oblika mednarodnih poslovnih priložnosti malih in srednje velikih podjetij na trgu Evropske unije, centralne in vzhodne Evrope ter mediteranskih državah.

Omogoča vam, da preko široke mreže Evropskih podjetniških centrov sklenete finančno, tehnično ali prodajno mednarodno poslovno sodelovanje.
  • preko finančnega poslovnega sodelovanja lahko ustanovite podjetje, najdete partnerje za skupna vlaganja in podobno,
  • prodajno poslovno sodelovanje pa vam omogoča distribucijo, marketing, pomoč pri prodaji, prodajo opreme in drugo.

KAKO DELUJE:

V mreži Evropskih podjetniških centrov v Sloveniji dnevno spremljamo ponudbe in povpraševanja tujih podjetih, ki jih tedensko objavljamo na naših spletnih straneh, v glasilu EEN Novice, v raznih lokalnih glasilih in v poslovnih časopisih kot sta npr. Finance in Obrtnik. Mreža Evropskih podjetniških centrov v Sloveniji vas obvesti o morebitnih zainteresiranih tujih podjetjih - vaših potencialnih poslovnih partnerjih. 

Na Vašo željo vam posredujemo objavljene naslove podjetij iz tujine, ki iščejo poslovno sodelovanje s slovenskimi podjetji. V ta namen je potrebno izpolniti naslednji obrazec: 

Obrazec za pridobitev kontaktnih informacij tujih podjetij 
 


Aktualna ponudba:

BRIT20191016001 Italijansko MSP, specializirano za šivanje odej na visoki kvalitetni ravni in za oblikovanje opreme za visoko modo, išče proizvajalce tkanin z visoko / srednjo proizvodno kapaciteto, brez komercialnih distributerjev na italijanskem trgu, z namenom povečanja prepoznavnosti ter s ciljem, da strankam poleg obdelave predlagajo tudi predelane tekstilne izdelke. Ponuja se možnost za komercialno pogodbo ali pogodbo za proizvodnjo.

BRDE20191018001 Nemška agencija za zaposlovanje aktivno išče osebe, ki bi se zaposlile pri lastnih strankah v Nemčiji na različnih področjih (npr. v zdravstvu, inženiringu, kmetijstvu, proizvodnji / proizvodnih procesih, logistiki). Išče zanesljive evropske partnerje za sklepanje pogodb o storitvah v različnih sektorjih zaposlovanja z namenom zagotavljanja delovne sile na nemškem trgu.

BRFR20190923002 Francosko podjetje trži in spaja strojne naprave, robote, inteligentne robote in sisteme za metalurgijo, železarstvo in jeklarsko industrijo, industrijo za izdelavo plastike, pohištveno industrijo, avtomobilsko in vesoljsko industrijo. Zaradi naraščajočega tržnega povpraševanja omenjeno podjetje išče proizvajalca 3-osnega CNC stroja na podlagi pogodbe za trženje in/ali storitve.

BRDE20190923002 Nemško start-up podjetje, ki želi proizvajati inteligentno opremo za distribucijska omrežja za vodo, išče partnerje s preverjenim strokovnim znanjem pri razvoju programskih izdelkov za spremljanje in obdelavo podatkov. MSP nudi možnost sklepanja pogodb o storitvah na podlagi nabora partnerjev zadolženih za zbiranje podatkov/vzorcev, analize, dodatne preučitve podatkov ter z namenom poročanja za distribucijsko mrežo vodne industrije.

BRUK20191029001 Novonastalo britansko podjetje z lastno znamko se posveča oblikovanju trajnostnih ženskih oblačil za t.i. krožno modno industrijo (circular fashion industry). Britansko podjetje išče proizvajalce za izdelavo okolju prijaznih in trajnostnih zgornjih oblačil. Zaželen pogoj – pa čeprav ni obvezen – je ta, da poslovni partnerji že razpolagajo s prostori za razstavljanje oblačil, saj bodo britanskemu podjetju pomagali pri reciklaži in obnovi oblačil.

BONL20190624001 Nizozemski MSP je razvil enostavno uporabljiv izdelek za nego demence z uporabo mobilne aplikacije, ki se osredotoča na čustveno nego. Izdelek omogoča strankam avdio-vizualno izkušnjo v njihovem domačem okolju, kar jim omogoča, da se sprostijo in začutijo udobnost. MSP ponuja pogodbo za komercialne storitve ali pogodbo za distribucijo morebitnim partnerjem, ki so aktivni na področju skrbstva oseb z demenco.

BOBA20191021001 Sodobna pivovarna v Bosni in Hercegovini, ki trenutno proizvaja svetlo pivo, temno pivo in brezglutensko pivo, išče distributerje in zastopnike, ki bi bili zainteresirani za distribucijo pivovarskih izdelkov. Podjetje ponuja tudi svoje proizvodne zmogljivosti za proizvodnjo izdelkov v skladu z zahtevami kupca (outsourcing). Podjetje ponuja različne vrste kakovostnega piva po konkurenčnih cenah.

BOPL20190822001 Poljsko podjetje ponuja široko ponudbo organskih živil, kot so žita, kis, sokovi, chia semena, hren, morska in himalajska sol itd. Podjetje ponuja možnost sodelovanja poslovnim partnerjem, kot so trgovci na debelo, distributerji in trgovske verige. Sodelovanje je možno na podlagi distribucijske pogodbe.

BOFR20190920001 Francosko podjetje, ki proizvaja sestavine za prehranska dopolnila iz mesa in ostalih delov polžev, cilja na širitev nabora kupcev. Z možnostjo sklenitve pogodbe o distribucijskih storitvah išče partnerje za distribucijo prehranskih dopolnil za dobavo končnih izdelkov pod lastno blagovno znamko, pod zasebno znamko ali pa za dobavo kapsul, ki jih je mogoče naknadno uporabiti.

BOIT20191023001 Italijanski proizvajalec ekološkega ekstra deviškega oljčnega olja s sedežem v Apuliji, išče distributerje v državah EU, ZDA ter v Združenih Arabskih Emiratih.Predelava oljk poteka v zelo kratkem časovnem obdobju, in sicer v roku 12. ur po nabiranju oljk, kar omogoča to, da se ohrani svež oljčni okus. Na ta način se olju zagotavlja še boljši okus.

BRES20191022001 Španski distributer fotografij posnetih s profesionalnimi pripomočki in sodobnimi tehnikami in video izdelkov ter snemalne opreme išče inovativne fotografije in video posnetke z namenom, da razširi svoj nabor izdelkov. Možnost sklepanja pogodb o distribuciji.

BRUK20191105001 Britanski proizvajalec inovacijskih rešitev za vrata, okna in zavese išče dobavitelje, ki bi bili zmožni izpolnjevati stroge zahteve glede kakovosti tkanin, sestavnih delov za zavese, okenskih profilov in avtomatizacije oken. Ponuja se možnost sodelovanja na podlagi pogodbe za proizvodnjo.

BRDE20191025001 Nemški proizvajalec vrhunskih električnih naprav in elektronskih komponent išče evropskega podizvajalca, ki je aktiven na globalni ravni, cilja na sodelovanje s partnerjem, ki razpolaga z ustreznimi rešitvami za oblikovanje in nastavljanje ploščic s tiskanim vezjem v namen elektronskih izdelav (EMS – electronics manufacturing services). Možnost sklepanja pogodbe o podizvajalskih storitvah oziroma na podlagi outsourcinga.

BRUK20191104003 Podjetje s sedežem v Londonu se ponuja kot svojevrstna digitalna tržna niša. Posluje na podlagi modela »customer-to-customer«, ki se osredotoča na potrošnike, pri čemer lahko udeleženci svobodno izmenjujejo tiskane knjige. Podjetje se je uspešno preizkusilo na estonskem trgu in trenutno cilja na nov tržni uspeh v Veliki Britaniji in na Finskem. Podjetje ponuja nizkocenovne storitve za nakup in izmenjavo rabljenih tiskanih izvodov knjig. Išče poslovne partnerje med evropskimi podjetji, ki so aktivna na področju prevažanja pošte in dostave paketov. Možno je sodelovanje na podlagi pogodbe o storitvah.

BRRO20191024002 Romunsko podjetje s sedežem v mestu Cluj-Napoca, v Transilvaniji, je aktivno od leta 2018 in ima 5 zaposlenih. Podjetje je aktivno v distribuciji 3D tiskalnikov, oblikovanju in tiskanju 3D modelov. Proizvajalcem 3D tiskalnikov ponuja možnost sklepanja dolgoročnih sporazumov o distribuciji ali komercialnih pogodb.

BOIT20191008001 Italijansko podjetje, ki se posveča oblikovanju reševalnih naprav in ustreznih rešitev za plovila, išče možnost za finančni sporazum ali pogodbo o proizvodnji za oblikovanje prototipov in izdelavo inovativnega sistema za reševanje ljudi iz morskih plovil in predvsem plovil v okvari. Sistem, ki ga je podjetje izumilo, je sestavljen iz samodejno napihljive reševalne rampe, ki nudi zasilno izhodno pot po stopnicah do reševalne ladje. Izum predvideva tudi možnost prevoza poškodovanih oseb.

BORO20191007001 Romunska nevladna organizacija se posveča prirejanju kulturnih, kreativnih in umetniških dogodkov oz. festivalov. Zadolžena je za izvedbo različnih projektov na področju dizajna, fotografije, snemanja, kinematografije, glasbe, literature, poezije, gledališča, marketinga, festivalske produkcije, dobrodelnih prireditev in prostovoljnih dejavnosti. Omenjena nevladna organizacija išče priložnosti za sodelovanje z mednarodnimi partnerji na podlagi pogodbe o zunanjem izvajanju (outsourcing agreements).

BOGR20191101001 Grški proizvajalec prenosnih sistemov električne energije, ki jih napaja voda, ima poslovni sedež v deželi Heraklion na Kreti (Grčija). Podjetje je specializirano v izdelavi reševalnih svetilk, ki ne delujejo na podlagi električne energije, temveč z vodo (t.j. brez baterij). Podjetje išče nove partnerje z namenom širitve lastne tržne mreže in pri tem ponuja možnost sklepanja pogodbe o distribucijskih storitvah.

BODK20191105001 Inovativno dansko start-up podjetje je razvilo inovacijo na področju informacijske varnosti (cyber-security). Gre za sistem, ki posnema omrežne elemente in lahko na ta način ugotavlja morebitne poskuse kraje ter nanje pravočasno opozarja. Rešitev je doživela tržni uspeh tako v ZDA kot v Evropi, cilj podjetja pa je zagotavljati nadaljnjo širitev na trgu prek sklepanja pogodb o komercialnem zastopništvu.

BOFR20191011001 Francosko MSP je razvilo izotermično ovojnico, ki omogoča 48-urno shranjevanje živil in izdelkov, ki so občutljivi na temperaturo. Ovojnica zagotavlja rešitev pred težavami, ki se lahko pojavijo pri prevažanju živil in izdelkov v t.i. hladni verigi. Francosko podjetje išče poslovne partnerje, kot so npr. dobavitelji transportne embalaže, in jim nudi priložnost za sklepanje pogodbe o tržni distribuciji.

BOPL20191104002 Dinamično, hitro rastoče podjetje, ki ima sedež na jugozahodnem delu Poljske, ponuja širok nabor marketinških oz. svetovalnih storitev, ki so namenjene MSP-jem v podporo pri razvoju oz. s ciljem jamčenja tržnega uspeha. Podjetje razpolaga z bogatim naborom izkušenj pri oblikovanju celovitih strategij trženja in na svetovalnem področju. Podjetje išče zainteresirane partnerje po vsej Evropi, ki bi nudili podporo pri trženju storitev na podlagi pogodb za oddajanje naročil ali pa v obliki pogodbe o podizvajalskih storitvah. Prednost bodo imela dolgoročna poslovna sodelovanja.

BOHR20190429002 Hrvaško podjetje ponuja strokovno svetovanje s področja avtorskih pravic podjetjem, ki ciljajo na prepoznavnost na lastnem področju/v lastni industriji ter takim, ki želijo optimizirati svojo prepoznavnost prek sodobnih iskalnikov (SEO - Search Engine Optimisation). Možne so pogodbe za zunanje izvajanje (outsourcing) ali pogodbe o podizvajalskih storitvah.

BOFR20190207001 Francosko podjetje, ki ponuja kakovostne produkte za čiščenje v gospodinjstvu pod oznako »Made in France«, išče distributerje na Hrvaškem, v Estoniji, Latviji, Litvi, na Slovaškem in v Sloveniji – predvsem take, ki delujejo v maloprodajnem sektorju. Blagovna znamka je že prisotna drugod po Evropi, v Rusiji in na Srednjem vzhodu.

BOIT20190927001 Italijansko podjetje s sedežem na jugu Italije proizvaja vino in ga trži. Podjetje, ki slovi po dolgoletni družinski tradiciji, išče distributerje z namenom širjenja prodajne mreže na evropskih trgih. Podjetje prideluje vino s t.i. tehniko "alberello" na približno 150 metrih nadmorske višine, z relativno visokimi povprečnimi temperaturami in nizkimi količinami padavin. Za pridelavo vin se uporabljajo ekološke tehnike, brez kemičnih dodatkov. Podjetje ponuja pogodbo za distribucijo produkta.

BOBG20191008001 Bolgarsko podjetje ima dolgoletno izkušnjo v izdelovanju kakovostnih vrat in oken iz PVC-ja in aluminija. Podjetje zaposluje preko 100 visoko-usposobljenih delavcev in razpolaga z obsežno proizvodno kapaciteto. Lastne izdelke trži v tujini, vendar cilja na še večjo prepoznavnost na mednarodnih trgih in s tem namenom ponuja možnost za sodelovanje pod komercialno pogodbo.

BORO20191009004 Rentabilno romunsko podjetje, ki je aktivno na področju mehanske obdelave kovin, gre v prodajo. Lastnik ga prodaja iz osebnih razlogov. Podjetje je opremljeno z relativno novimi stroji in opremo za obdelavo kovin, ima obsežno mrežo strank ter zaposluje izkušeno osebje. Ponuja se možnost prevzema podjetja.

 

Za pridobitev kontaktnih podatkov se obrnite na eno izmed institucij:

- Mariborska razvojna agencija, Enterprise Europe Network - Slovenija, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor, kontaktna oseba: Jolanda Damiš Polanc, elektronski naslov: jolanda.damis@mra.si, een@mra.si, tel: 02/333-13-07.

- Gospodarska zbornica Slovenije , Enterprise Europe Network - Slovenija, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana, kontaktna oseba: Petra Arzenšek, tel.: 01/589 81 56, fax: 01/589 82 00, elektronski naslov: petra.arzensek@gzs.si

- Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Enterprise Europe Network – Slovenija, Celovška cesta 71, 1000 Ljubljana, kontaktna oseba: Edina Zejnić, tel.: 01/583 08 10, fax: 01/505 43 73, elektronski naslov: edina.zejnic@ozs.si 

- Univerza na Primorskem, Enterprise Europe Network – Slovenija, Čevljarska 27, SI-6000 Koper, kontaktna oseba: Sebastjan Rosa, tel:. 05/663 77 87, elektronski naslov: sebastjan.rosa@upr.si.

 

 

Domov E-mail